Stacks Image 2632
Stacks Image 124322

UTLÄNDSKA RUINER OCH ÖVERGIVENHETER
Stacks Image 124316

Efter morgonbad och frukost på balkongen kan man bege sig till hamnkvarteren på Skiatos någonstans i den grekiska övärlden.

Med utländsk ska jag erkänna att det är en aning skev definition. Det finns nästan tio platser från Danmark som besökts, de hamnar bland de andra sydsvenska besöken. Det finns en hel avdelning under namnet Zutritt Verboten med snart trettio olika ruiner jag besökt i Tyskland, de är också utländska, men så många ett de fått egen rubrik.
.

Stacks Image 124318

Biblioteket i Poggioreale har stått tomt sedan 1968

Det kan bli lite trist att bara ligga på stranden även om jag älskar att bada. Men efter frukost och morgonbad kan man ju ägna sin tid åt roligare fördriv och tidsförspillan än att sola. Man är väl på semester för att ha roligt
.

Stacks Image 124320

Jugovinil, Får i ruin, en Kroatisk specialitet, i samma ruin sprang en kelsjuk hund omkring samt några andra getliknande djur med i mitt tycke afrikanska horn

En promenad till hamnkvarteren i Skiatos (GR), -på dagtid, tro inget annat och där ligger det övergivna fartyget. Eller den där tjurfäktningsarenan i Puerto Banuz (ES) som tydligen bara står där och som man får höra lite om, om man frågar någon inföding som talar ett för mg begripligt språk. Och en oansenlig hotellruin i Trogir (HR) som tydligen varit banbrytande i sin arkitektur när det byggdes. Hoppas kunna ta mig till Krk, nästa gång, där finns det riktigt ädel öststatsarkitektur, -se på omslaget till Jörnmarks ”Krisen”.

Håll till godo med det lilla som finns så länge. Det kommer mer ska bara få tid någon gång att bli färdig med text och bild.

100 2

Stacks Image 2771
Stacks Image 2774
Stacks Image 2777
Stacks Image 2780